Hybride gras voor RSC Anderlecht

29.05.2020 - Sportinfrabouw legt het nieuwe hoofdveld voor RSC Anderlecht aan met hybride gras.

RSC Anderlecht besliste onlangs om het hoofdveld van het Lotto Park structureel te laten vernieuwen. Sportinfrabouw kreeg de eer om dit project als aannemer voor deze topclub te mogen uitvoeren tijdens de extra lange zomerstop.

De werken zijn ingrijpend: er wordt een nieuw drainagesysteem, een nieuwe beregening en veldverwarming geïnstalleerd.

De nieuwe grasmat wordt aangelegd volgens de GrassMaster technologie van Tarkett Sports. Dit hybride grassysteem wordt door vele topclubs in Europa gebruikt.

Voor het inzaaien wordt de grasmat geïmplanteerd met 20 miljoen kunstgrasvezels, die in een raster van 2 bij 2 centimeter met een speciale machine 18 centimeter diep in de toplaag worden aangebracht. In totaal wordt de natuurgrasmat voor 2 procent versterkt met kunstgrasvezels. Het is en blijft dus gewoon in alle opzichten een natuurgrasveld, met versterkte eigenschappen op het gebied van vlakheid, stabiliteit, waterafvoer en weerstand tegen speelschade.

“De vernieuwing van de velden kadert in onze visie om alle spelers van RSC Anderlecht in de beste omstandigheden op te leiden, te laten voetballen en te presteren”, aldus CEO Karel Van Eetvelt.

De werken zullen bij de start van de nieuwe competitie voltooid zijn.Hybride gras voor RSC Anderlecht

archief : 2022   2021   2020   2019