Hoogstraten Wereldakker

14.03.2023 - In het tijdschrift voor Lokaal Sportbeheer van deze maand staat een interessant artikel over het duurzame ontwerp en aanleg van sportpark Wereldakker te Hoogstraten. Klik op de link voor het volledige artikel...

 Artikel Hoogstraten Wereldakker in de kijker.pdf

Onlangs is in Hoogstraten een bijzonder mooi sport- en recreatiepark gerealiseerd. De volledige buitenaanleg is uitgevoerd door Sportinfrabouw, in opdracht van Stad Hoogstraten. Dit sportpark Wereldakker is een duurzame investering in de gezondheid van de Hoogstraatse bevolking en een belangrijke ondersteuning van het lokale verenigingsleven. Het Hoogstraatse stadsbestuur streeft er al jaren naar om een kwalitatieve en brede sportinfrastructuur uit te bouwen om zowel de schoolgaande jeugd, de recreatieve sporters als de professionele sporters maximaal aan hun trekken te kunnen laten komen. En dit alles op een duurzame manier met zorg voor dit stuk van onze ‘wereldakker’. Hiermee doet het gebied, dat al onder deze naam bekend was, zijn naam extra eer aan.

In het bijgaande artikel leest u hoe op dit park bewust wordt omgegaan met ruimte, energie en water en welke duurzame materialen zijn gebruikt bij de aanleg. We hopen dat deze Wereldakker een voorbeeld mag zijn voor nog meer sportparken met oog voor een gezonde toekomst! 



Hoogstraten Wereldakker

archief : 2024   2023   2022   2021   2020   2019